Minden ami Pinot Noir!

PINOT NOIR CSOMAG
A csomag ára br. 18.590 Ft + ajándék 1 üveg vörösborzselé

„A Pinot Noir szőlőfajta nagy borokat csak komoly ásványianyag-tartalommal rendelkező termőhelyekről ad. A Badacsonyi borvidékhez tartozó, festői szépségű, vulkanikus eredetű Szent György-hegyen ez adott, ugyanis a bazalt alapkőzet bőkezűen nyújtja a minerális, sós zamatokat. A közeli Balatonról visszaverődő napsugarak nem csupán sok fényt biztosítanak a hegy déli fekvésű szőlőterületeinek, hanem a tó nagy vízfelületének hőmérséklet-kiegyenlítő hatása következtében az éjszakák viszonylag hűvösek; ez kezeskedik azért, hogy a szőlőszemekben a savak élénkek maradjanak. Ez a lendületesség az egyik jellegzetessége a Killer Pincészet Pinot Noir borainak.” – Juhász Imre, BorNexus

Kísérletező jellegű csomagunkkal azt szeretnénk bemutatni, hogy egy adott szőlőfajta gyümölcsének feldolgozása mennyire sokszínű lehet. A nyolctagú termékcsaládnak például csak három tagja tartalmaz alkoholt. A sokszínűséget szó szerint is érthetjük: a szőlőt más és más érési ciklusban szedjük le és dolgozzuk fel a különböző termékekhez, megőrizve a szőlőben rejlő összes jótékony savat és ásványi anyagot.   A termékek tartósítószert és egyéb adalékokat nem tartalmaznak.    

A csomag tartalma: Pinot Noir 2015 Barrique (0,75 l), Pinot Noir 2018 Barrique (0,75 l), Pinot Noir borpárlat 40 % (0,5 l), must (1 l), verjus (0,25 l), vörösborecet (0,5 l), pekmez (220 ml), vörösborzselé (220 ml ).

PINOT NOIR 2015 Barrique: Klasszikus, Barrique érlelésű, testes, száraz vörösbor. A pincében korábban közönség kedvencnek számító borunk magas, 15%-os alkoholtartalma mellett kellően lágy, kisimult, mind ízben, mind illatban különleges élményt nyújt. Ajánlott fogyasztás előtt legalább fél órával felbontani, levegőzni hagyni.

PINOT NOIR 2018 Barrique: A csomag királynője, a jelenlegi zászlós borunk. Három év tölgyfahordós érlelés után, hét hordóból összeállítva a tökéletes végeredmény érdekében. Testes, komplex tétel, magas érlelési potenciállal.

BORPÁRLAT (40%): Pinot Noirból készült borpárlat (Brandy), zamatos, édes ízvilágú ital, kiválóan alkalmas aperitifként és digestiveként egyaránt.

MUST: Szűretlen, adalék és hozzáadott cukormentes, 100 % szőlőlé, palackozva.

VERJUS: Éretlen szőlő leve. A csúcs-gasztronómiában napjainkban egyedi fűszerként, salátaöntetként, továbbá mártásokhoz, édes-savanyú pácokhoz is használják. Savai a citromhoz, illetve az ecethez képest finomabbak, rafináltabbak, jellegük kevésbé tolakodó. Gyümölcskompótokhoz, egzotikus koktélokhoz is javasoljuk, de ásványvízzel hígítva üdítőitalként is fogyasztható. Használják ezen kívül gyógyászati célokra is, kitűnő segítséget nyújthat gyomorbántalmak és reflux esetén. (Bővebben: www.killer-wines.com)

VÖRÖSBORECET: Borból, biológiai módon erjesztett, két éven át tölgyfahordóban érlelt ecet. Színe és ízvilága a balzsamecethez hasonlatos, de nem édes. Pácolt húsokhoz és salátákhoz, sült zöldségekhez ideális.

PEKMEZ: Török elnevezés, jelentése mustméz. Főzéssel besűrített szőlőmust. A cukor elterjedése előtt ezzel édesítették az ételeket. Sűrű, fanyar-savanykás, kicsit karamellás ízű szirup. Olíva olajjal, balzsamecettel keverve salátaöntet készíthető belőle, de sült zöldségekre, sajtra kenve is kiválóan alkalmas Használják még sült húsokhoz, méz helyett teába, édességekhez, süteményekbe keverve. Vegánoknak, kisgyerekeknek mézpótlóként használható!

VÖRÖSBORZSELÉ: Régóta ismert és tudományosan is bizonyított, hogy a vörösborban lévő anyagok, elsősorban polifenolok kedvező hatással vannak az egészség megőrzésére. A zselé ízében könnyen felismerhetőek a finom vörösboraromák, nem téveszthető össze lekvárokkal. Édeskés íze miatt rántott sajtokhoz, sült és párolt húsokhoz, túrógombóchoz, császármorzsához ajánljuk. De kitűnő kontrasztot alkot bizonyos desszertekben, fagylaltokban is.