Nemzeti Parki Termékeink

Az Agrárminisztérium és tíz magyar nemzeti park igazgatósága 2019-ben is országosan meghirdette a Nemzeti Parki Termék pályázatot. A rangos díjat azoknak a jellegzetes termékeknek adományozzák, amelyek valamelyik nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.
Több kézműves, kizárólag friss alapanyagokból, tartósítószer nélkül készült termékünk nyerte el ezt a neves kitüntetést, s viselhetik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyét.

PINOT NOIR 2017: Közepesen mély rubin színébe gránát tónusok vegyülnek.
Hedonista illatában érett gyümölcsök, cseresznyebefőtt, konyakmeggy, aszalt szilva, enyhe avar váltakoznak. Illatjegyei a zamatos ízben is visszaköszönnek, némi szegfűszeggel és medvecukorral kiegészülve. Mélyen rétegzett, koncentrált ital lekerekedett savakkal, beépült tanninnal, sokévnyi érlelési potenciállal. Hosszú lecsengéssel, izgalmas utóízzel int búcsút.
Ez a bor filozofikussá tesz; igényes társaság az élet nagy kérdésein való elmélkedéshez. 
Marha- vagy vadhúsból készült ételekhez, például steakhez kiválóan társítható” Juhász Imre BorNexus

SZÜRKEBARÁT 2017: Az egyetlen félszáraz borunk. Ahogy a címkén is látható, ez volt a korábbi Szürkebarát táblánkon az utolsó szüret, a végeredmény pedig egy könnyed, mégis kerek, gyümölcsös bor, ami tökéletesen hozza a hegy sajátos zamatát, és a szőlőfajta ízvilágát. Az édesebb borokat kedvelő vendégeinknél is nagy sikert arat.

VERJUS: Éretlen szőlő leve. A csúcsgasztronómiában napjainkban egyedi fűszerként, salátaöntetként, továbbá mártásokhoz, édes-savanyú pácokhoz is használják. Savai a citromhoz, illetve az ecethez képest finomabbak, rafináltabbak, jellegük kevésbé tolakodó. Gyümölcskompótokhoz, egzotikus koktélokhoz is javasoljuk, de ásványvízzel hígítva üdítőitalként is fogyasztható. Használják ezen kívül gyógyászati célokra is, kitűnő segítséget nyújthat gyomorbántalmak és reflux esetén.

VÖRÖSBORZSELÉ: Ízében könnyen felismerhetőek a finom vörösboraromák, nem téveszthető össze lekvárokkal. Édeskés íze miatt rántott sajtokhoz, sült és párolt húsokhoz, túrógombóchoz, császármorzsához ajánljuk. De kitűnő kontrasztot alkot bizonyos desszertekben, fagylaltokban is.

VÖRÖSBORECET:Borból, biológiai módon erjesztett, két éven át tölgyfahordóban érlelt ecet. Színe és ízvilága a balzsamecethez hasonlatos, de nem édes. Pácolt húsokhoz és salátákhoz, sült zöldségekhez ideális.