Gasztrocsomag a karácsonyi sütés-főzéshez

A csomag ára br. 7.100 Ft + ajándék 2 csomag teakeverék

A csomag tartalma: fűszeres-almás fügelekvár (220 ml), vörösborecet (0,5 l), verjus (0,25 l), vörösborzselé (220 ml), pekmez (220 ml), Chasselas Frizzante 2020 (0,75 l).

FŰSZERES-ALMÁS FÜGELEKVÁR: egy kis téli hangulat fahéjjal, ánizzsal, szegfűszeggel megbolondítva. Használhatod süteményekbe, pohárdesszertekhez, sajttálakhoz vagy csak egyszerűen pirítóssal.

VÖRÖSBORECET: Borból, biológiai módon erjesztett, két éven át tölgyfahordóban érlelt ecet. Színe és ízvilága a balzsamecethez hasonlatos, de nem édes. Pácolt húsokhoz és salátákhoz, sült zöldségekhez ideális.

VERJUS: Éretlen szőlő leve. A csúcsgasztronómiában napjainkban egyedi fűszerként, salátaöntetként, továbbá mártásokhoz, édes-savanyú pácokhoz is használják. Savai a citromhoz, illetve az ecethez képest finomabbak, rafináltabbak, jellegük kevésbé tolakodó. Gyümölcskompótokhoz, egzotikus koktélokhoz is javasoljuk, de ásványvízzel hígítva üdítőitalként is fogyasztható. Használják ezen kívül gyógyászati célokra is, kitűnő segítséget nyújthat gyomorbántalmak és reflux esetén. (Bővebben: www.killer-wines.com)

VÖRÖSBORZSELÉ: Régóta ismert és tudományosan is bizonyított, hogy a vörösborban lévő anyagok, elsősorban polifenolok kedvező hatással vannak az egészség megőrzésére. A zselé ízében könnyen felismerhetőek a finom vörösboraromák, nem téveszthető össze lekvárokkal. Édeskés íze miatt rántott sajtokhoz, sült és párolt húsokhoz, túrógombóchoz, császármorzsához ajánljuk. De kitűnő kontrasztot alkot bizonyos desszertekben, fagylaltokban is.

PEKMEZ: Török elnevezés, jelentése mustméz. Főzéssel besűrített szőlőmust. A cukor elterjedése előtt ezzel édesítették az ételeket. Sűrű, fanyar-savanykás, kicsit karamellás ízű szirup. Olíva olajjal, balzsamecettel keverve salátaöntet készíthető belőle, de sült zöldségekre, sajtra kenve is kiválóan alkalmas Használják még sült húsokhoz, méz helyett teába, édességekhez, süteményekbe keverve.

És egy palack finom CHASSELAS Frizzante 2020 gyöngyöző bor, hogy remek hangulatban készülődj!
Nálunk a nyári esték verhetetlen bajnoka, de otthon, más évszakban is aperitif tételként, illetve pohárköszöntőkhöz is megállja a helyét. Száraz, alacsony sav- és alkoholtartalmú, kifejezetten könnyed, mégis zamatos, hangulatos gyöngyözőbor.